vrijdag 19 maart 2010

Een Grote Speeltuin op IJburg, hoe cool zou dat zijn?!

Nou, hoe cool dat zou zijn kun je zien aan dit fantastische ontwerp. En het goede nieuws is: het past precies in het Theo v. Goghpark! Kijk maar eens hier. Enjoy your flight :)

7 opmerkingen:

  1. Hallo Mark,
    Wat een mooi ontwerp, ik mis wel iets voor de allerkleinsten, een stoeltjesschommel, een speelhuisje, dat soort dingen. Ook de picknicktafels en de banken zouden ook een plekje moeten krijgen. Het Van Goghpark lijkt mij een ideale lokatie, maar het waait er ook en dan zou het zand wel eens overlast kunnen gaan geven voor de omwonenden.
    Op dit moment is de gemeente er tientallen bomen aan het bijplanten !!!!!! Alle harde werkers, veel succes. Martha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste initiatiefnemers,
    Dit ziet er erg goed uit. Mag ik nog een suggestie doen? Ongeacht welke locatie het wordt, zou het goed zijn met het speelmateriaal en de inrichting rekening te houden met gehandicapte kinderen (vogelnestje, rolstoelschommel, e.a.). Aan het Van Goghpark ligt Omega, dagcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Aan het Joris Ivensplein is een logeerhuis voor gehandicapte kinderen. Er is intussen bij het stadsdeel wat kennis aanwezig, omdat zij ook bij de herinrichting van Jeugdland als natuurspeelplaats hier rekening mee houdt. Als ook aan deze kinderen gedacht kan worden, zou qua locatie het van Goghpark of Rieteiland Oost het beste zijn.
    Dit zou geweldig zijn en zou een hoop 'andere' kinderen, waaronder mijn eigen dochter, erg veel plezier brengen.


    Succes,
    Marc van Gemert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Geweldig, eindelijk een mooie speeltuin. Het nu nog kale Theo van Goghpark is een prachtige locatie. Ik zou het erg prettig vinden als de speeltuin omringd zou worden door een laag hek of haag van stuiken, zodat kinderen niet makkelijk weg kunnen lopen. Is ook voor ouders erg fijn! Daarnaast voorkom je zo dat grotere kinderen met een fiets door de speeltuin walsen.

    groetjes, Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @gerard ja mooi hè :)

    @martha het hele middenstuk (zeg maar het afgezonken schip) incl. speelhuisje is voor de kleintjes bedoeld.

    @marc goede suggestie, dank daarvoor!

    @iris dankjewel voor je feedback enne... kinderen die met fietsen door de speeltuin walsen gooien we gewoon in de prikkelbosjes ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo allemaal,
    Mag ik nog even? Het zou zeker goed zijn om met de inrichting rekening te houden met gehandicapte kinderen! Ik wil daarnaast ook een pleidooi houden voor gehandicapte ouders. Heerlijk dat ook (groot)ouders die gebruik maken van rolstoel en scootmobiel, straks in de buurt met hun kinderen kunnen recreëren. Laten we zorgen voor een goede toegankelijkheid en berijdbaar terrein, want op een afstand geparkeerd worden, zoals bij het Diemerparkstrandje, dat is niet leuk.
    Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @martha ja je mag nog even, dank voor je input :)

    BeantwoordenVerwijderen